Junkfood for life



Imorgon är det 1a februari och jag har lovat mig själv att försöka se över mina underbara matvanor.
Ikväll åkte jag och mamma till Burger King där jag tryckte i mig
- En stor pommes
- En mellan pommes
- 3 st hot cheese dipper
- 4 st chili cheese
- 1 st cheeseburger med extra ost och bacon
Åh, lovely BK.

Nu sitter jag och dricker cola och försöker bli fri från min jetlag, men nu orkar jag inte mer och kommer somna NÄR-SOM-HELST.

Godnatt säger vi då.


27 dresses



Så, nu har även jag beställt bal och studentklänning. Det känns väldigt bra eftersom jag började känna lite smått panik när några utav tjejerna sa att dom hade kirrat det.
En efter en gick jag igenom olika sidor och till slut hittade jag något jag föll för.



Studentklänningen får jag lägga upp när jag får hem den, för jag är oteknisk.


Thailand 2011



Här kommer en liten sammanfattning utav min underbara vistelse i Thailand.

TOPP 5

Det folk oftast frågar är vad som var bäst med resan, och svaret på den frågan är; folket. Jag har aldrig träffat människor med en sådan positiv inställning som Thailandarna har. Det excisterar liksom inga (synliga) problem, då dom menar att allting går att fixa. Många utav dom bor (vad vi tycker) är i dåliga förhållanden i små garage utan fönster osv. men nog fan har dom ALLTID ett léende på läpparna.
Oscarsnominering till thailändska folket!



Det syns inte så bra, men ännu en thailändare som har ett uberstort leende på läpparna.
Som sagt, glada i ALLA lägen.



Det andra bästa var ju självklart min födelsedag.
Det var en otrolig upplevelse att få rida på elefanten Penda, klappa och mata hennes ungar med gurka, kolla på orm och krokodilshow, klappa, kela och mata en liten tigerunge på två månader och sedan avsluta dagen på Hua Hins finaste strand och åka jetski.











Huay Yang - våran by, kommer lätt på en tredje plats.
Jag älskar äventyr och när det är liv och ståhej runt omkring mig, det var det SISTA som fanns i den byn vi bodde i. Dom som bor där kallar den för Rynkeby, för att det bara är gammlingar som bor där.
Innan vi åkte så var jag verkligen stressad och pressad så mycket man någonsin kan vara, så därför var det skönt att få komma till ett ställe där det var helt tillåtet att bara VA. Slappa och hänga vid poolen och sitta vid verandan och bara sitta och glo. Det var precis vad min kropp behövde.







Världens sötaste glassbil.





(Behövde självklart inte tanka själva på den bedorade bensinstationen.)



Och självklart, vår underbara nästan alldeles egna strand.



Som sagt så ÄLSKAR jag äventyr och nya platser. I övrigt när jag är ute och reser så sitter jag nästan aldrig still, utan jag vill bara runt och se hela landet eller ön där man är.
Koh Tao, en illa luktande och ganska så skitig paradisö invarderad utav backpackers, får en självklar fyra, för att jag ÄLSKAR det livet.

Fart och fläkt var det som gällde under våra fyra dagar på Koh Tao.
Snorkling, Eldshow och fest, tattuering, shopping, bakfylla, Nangyang (thailands finaste strand), rangliga bungalows, vyer man endast trodde excisterade i apollo kataloger, nya vänner, OSV.
Hur kan man INTE älska ett sånt liv?











Bambu tattuering; Precis som en vanlig med maskin, bara det att dom gör den förhand. Så dom gamla indianerna gör sina tattoos. Den sitter kvar forever. Osv. Ja, som en vanlig, fast lite coolare ;)

En helt klart värd ö att besöka om man är i Thai.



Den sista platsen på topp 5 är det Bangkok som kniper.
Många kanske tror att den skulle ha legat först, men faktiskt inte. Jag var helt extas när vi kom dit och jag nästan sprang in på MBK. Det fanns saker ÖVERALLT, till slut blev det så mycket att det liksom inte fanns någonting vettigt. Jag fyllde självklart min väska, men när jag kom hem kändes det som att jag inte shoppat någonting.

Eftersom vi bara hade tre dagar i Bangkok så var vi konstant stressade, vilket gjorde vistelsen lite jobbig. Det hade varit perfekt med 4-5 dagar så att man kunde ha strosat runt lite och kikat.
En bra sak var dock att jag fick äta hur mycket sushi jag ville! Frukost, lunch, middag och kvällsmat varje dag, och jag suktade fortfarande efter mer. Åh, imorgon ska jag börja min nystart med sushi. WIHO.

BILDER KOMMER SENARE FRÅN BANGKOK OCH DET JAG SHOPPAT.



Med få ord. En oförglömlig resa tillsammans med min underbara familj, och självklart har vi på dessa 3,5 veckor kommit varandra närmare. Jag LÄNGTAR tills nästa gång vi åker tillsammans. Och just nu funderar vi på BRASILIEN. Oh yeah baby, here we come!!!

TACK FÖR EN DRÖMRESA JAG ALDRIG KOMMER ATT GLÖMMA, PAPPA! ♥








Total mental breakdown?



Igår var det något som hände och jag tror att det var det som min rubrik lyder.
Det slutar inte heller utan jag bara grinar, grinar och sen när jag slutat grina, äter jag lite och fortsätter att grina. Hur trevlig är jag?
Ligger i sängen och tycker just nu att det är jättejobbigt att va tvungen o vara 20 år, ha körkort, jobb och ansvar. Jag vill vara 10 år igen.
Jag gråter i telefon när jag pratar med mamma, för så blir det alltid när jag är ledsen och hör hennes röst. Vill inte att hon ska vara i Branäs utan jag vill att hon ska komma hem nu och trösta mig i hennes famn.
Ibland kan det vara jävligt gött att grina och bara få ur sig allt, men inte när det blir i sådana här mängder.
Då är det bara ovärt.
Så, nu fick jag va lite emo, tack.


Uppdatering

Befinner oss just nu i Bangkok och MBK. Internet är fruktansvärt segt och därför orkar jag inte slösa bort min underbara tid i denna stad (trotts att jag ska sova nu) på att vänta på något som laddar.
Har shoppat rejält idag och jag är hur glad som helst för det var sjukt längesen.
Bilder om Bangkok, MBK och vad jag har köpt och vart vi har varit och vad vi gjort får ni när jag kommer hem.
Hoppas ni har tålamod!
Nu ska jag somna med musik i öronen från min nya iPod :) Hihi.

Dogs rescue



Idag när jag skulle gå ner till stranden så blev jag "attackerad" av åtta små sockersöta hundvalpar på ungefär åtta veckor gamla. Åh... Tror ni att jag kunde fortsätta att gå? Speciellt en var det som blev en favorit, han lade sig brevid mig när syskonen till denne sprugit bort. Sen grävde han en grop och lade sig brevid mig på stranden. Han är mitt lille thai-hjärtegull som jag aldrig kommer glömma.
Älskar er mina små skuckisar ♥
Imorgon ska ni få ägg.
Har nämligen en till favvos som ligger och väntar på mig varje morgon utanför vårat område. Gick ut med ett ägg åt honom förut, då var det en annan hund som försökte överfalla mig typ, och trotts att denna sötingen haltar och har ont i ena bakbenet så morrade han åt den vovven som ville överfalla mig och förmodligen bara busa, men ändå, den bruna-fina-favvosen lämnade inte min sida och nu ligger han här ute och förmodligen väntar på att jag ska komma ut och klia honom på nosen och ge honom ett ägg.
Åh. Jag skulle helst vilja ta med alla hem. Eller iallafall mina två favvosar.







BEBISSSSSS. Inte min favvos men dom här är också lite favvos fast dom har bra ägare och kan vara trygga, så dessa behöver jag inte bekymra mig över. Som tur är.


The beach



Idag har vi varit på beachen hela dagen. Våran beach, som ligger typ 200 meter från vårat hus. Stranden som INTE innehåller massa försäljare eller hästar som spriner runt och skiter och kissar på stranden. Nej, det är som sagt VÅRAN strand, typ en gång i timmen är det ett äldre par som är ute och går en längre strandpromenad som passerar oss. Eller så skutter det ner några hundvalpar och gör oss sällskap, men dom är mer än välkomna. Dom avgudas. Jag älskar dom och skulle kunna flytta ner hit till stranden och bo i tält bara för att få vara nära dom små söta liven.







Ja, det var några få vågor som kom som var riktigt rejäla. Nästa stopp blir väl Hawaii nu när man tränat och blivit PRO på tre veckor..? Haha. Men Hawaii kanske blir till sommarn? Värt.
Det finns iallafall nästan ingenting roligare än vågor!!


Koh Jan



Idag har vi varit på Koh Jan. En mysig LITEN utflykt, som innebär att vi gick upp alldeles för tidigt, iallafall tidigare än vad vi behövt såhär på semestern. Vi trodde att vi skulle vara borta från kl. 08 - 14 men vi kom hem kl. 11 istället, så vi han nästan inte ens ut till Koh Jan innan vi var hemma igen.
Snorklingen skulle tydligen vara jättebra, men enligt oss som har blivit lite bortskämda så sög den. Vi satt på stranden och spelade chack och plockade snäckor i väntan på att dom skulle komma och hämta upp oss.
Aja, nu har vi iallafall sett en till ö.









Utflykten var kanske inte värd 640 baht, men den var iallafall värd. Tycker jag. Vi fick se en ny ö och några delfiner, plus att vi fick lite värdefull familjetid UTAN en jävla dator.
Jävla datorer, fast jag ÄLSKAR min lilla fina :)




Trä-Olle 50 år!



Grattis till min kära fader som idag fyller 50 år!



Idag har vi firat Olle Carlsson alltså, och han säger iallafall att han har haft en oslagbar 50 års dag. Uber.
Vi började med att gå till byns lilla blomsteraffär som endast säljer plantor, men vi lyckades beställa 5 röda rosor som han fick på sängen på morgonen.
När vi såg att det var fina rosor och inte en rosenbuske vi fick hem, så beställde vi ytterligare 50 st som vi gav honom när han kom hem från the main course på dagens äventyr.
Förövrigt var det en jättesöt liten flicka som kom och lämnade rosorna!





Vi tog med oss pappa till vad som skulle vara en fin strand men som självklart inte var finare än den vi har nedanför där vi bor. Vi käkade lunch och lite tårta. Pappa såg här jättebesviken och ledsen ut, fast att han fösökte dölja oss, eftersom han trodde att vi inte hade planerat något speciellt på den stora dagen.
Kul att han har så höga tankar om oss liksom :)



Vi försedde honom med ögonbindel och satte honom på sidovagnen i hopp om att lyckas virra bort honom. And we did it. Vi åkte till byns finaste och nyaste SPA där vi lämnade honom för lyxmassage i tre timmar. Under tiden åkte vi runt och letade bubbel och ballonger.





Chrille och Daniel åkte och hämtade honom och när dom kom hem (då han fortfarande inte visste vart han varit) och där väntade vi med bubbel, ballonger och nötter.

Kl. 6 sa vi åt honom att vara duschad och klar, och då kom en tuktuk och hämtade oss, den körde ner oss till resturangen som hör ihop med SPA't och pappa hade självklart ingen aning om att det var just där han varit tidigare under dagen.
Vi avnjöt en underbar middag vid stranden och fick även avnjuta skönsång utav söta thailändare.







(Jag hade feber och mådde skit den här dagen, förmodligen för att jag på något sätt fått i mig jordnötter. Men jag gjorde mitt yttersta för att va glad på pappas big day iallafall.)

När vi kom hem kom Ingemar och Britt-Marie på besök och vi hade en supertrevlig kväll!

Massagebesöket var en present från farmor och farfar, så även middagen.
Utav Agnetha fick han en jaktupplevelse i Dalarna som han tjatat om.
Av mig, Chrille, Daniel, Jannis och Jennie fick han en valfri upplevelse på Liveit.

GRATTIS IGEN PAPPA!
Hoppas du får ett bra liv som GÖBBE! ♥


Simple life



Det som är så himla skönt med stället vi bor på är att här finner man verkligen lugnet. Det är precis vad jag och min kropp har varit i stort behov utav dom senaste månaderna. Vi lever ett sjukt enkelt liv här nere i bikini och flipflops hela dagarna. När vi ska in i en butik och handla så måste man dessutom sparka utav sig tofflorna, hur underbart är inte det liksom?













Lite bilder från vårat Simple life som jag kommer sakna så inihelvete när vi ska åka hem.
Jag längtar så att det värker i hela kroppen efter er där hemma, men jag längtar inte hem till snö och blask för fem öre. Skulle LÄTT kunna byta bort det kan jag lova.

Imorgon fyller pappa 50 år. Då blir det party all day long.

God natt ♥


On my heart just like a tattoo



Jag tappade bort mina converse så jag skaffade en tattuering istället.


Njaaa... Inte riktigt så impulsivt var det väl inte. Det var Nellie som en gång i tiden inspirerade mig till att göra en sådan PLUS att jag kan sola och bada som vanligt nu, vilket jag inte skulle ha kunnat göra om jag gjort med maskin.



Precis innan jag skulle göra tattueringen så var den en amerikansk kille som hade gjort klart sin, en skitsnygg som hade tagit honom sex timmar. Han sa att det var det bästa stället att tattuera sig på på ön, och han kändes faktiskt trovärdig, speciellt eftersom han sa att han bodde där.



Den betyder att man ska skyddas från otur och varje rad står för olika saker.
Lite kortfattat; Man ska ha tur med hemmet och alltid veta vart man har det och vart man kommer från. Man ska ha tur med det man gör och man ska ha passion för det. Den symoliserar tur för sin familj och sina nära och kära och att dom oturen från dem ska hålla sig borta.



Jag är jävligt nöjd för jag tycker att den är sjukt snygg och den står för någonting djupare än mig själv.
Det gjorde inte så ont som jag trodde att det skulle göra heller, så nu är det ju bara fritt fram!!!
Har nästan redan bokat tid till en till. Hiihhihihihih.


Koh tao



De senaste fyra dagarna har vi spenderat på en underbar ö som heter Koh tao. Den var inte riktigt som vi hade tänkt oss, men jag hade iallafall sjukt kul, trevligt, varmt, spännande, LOVELY på den här ön.

Vi bodde på ett hotel som heter Hill Side, där bungalowsen i sig inte riktigt är som man föreställer sig en bungalow, men där utsikten slår alla bilder i varenda resekatalog.



Här är utsikten från min, Chrille och Daniels bungalow. Väggarna på insidan var utav halm så att ödlorna levde rajtan tajtan både inuti och på väggarna.




Jag och pappa chillar i deras bungalow som till och med lutade.
När man gick på ena sidan utav den så åkte byrå lådorna på andra sidan ut.




Utsikten från lobbyn var
ännu finare än nere vid stranden där vi bodde.
Här satt vi och käkade när vi väl käkade på hotellet.




Jag provade meditationsmattan dom hade...



Tills jag hittade något att göra som var roligare...?


Such a storyteller huh?

Här i Hyai yang så träffade jag Filippa och Julia, två jättehärliga backpackers. Dom var också nere på Koh tao samtidigt som vi, så första kvällen gick vi tillsammans på strandparty. Jag fick prova min första Mai Tai som var ännu mer lovely i Sverige och självklart provade vi också på buckets.
Sen tappade jag bort mina converse.
Men jävligt kul hade vi iallafall.



Me unt my lovely shoes.


Dagen efter försov vi oss självklart och fick därför springa upp för ordentligt branta backar till toppen på hotellet där pappa och Agnetha för att ta en taxi ut på äventyr. Inte ens frulle.
Vi begav oss mot ön Nanyang, som har en utav Thailands finaste stränder, där vi skulle snorkla.



(Det är FAKTISKT vi som tagit det här kortet!)








Bakfull och schleten som jag var fick jag inte med min kamera i all hast så vi har tyvärr inte så jättemånga fina bilder från den här underbara ön. Men det är sjukt vackra minnen vi kommer att bära med oss och om man ska åka till Thailand så MÅSTE man åka hit.








Saire Beach, Koh taos finaste strand. Inte riktigt så fin som vi kanske förväntat oss, men sanden var helt obeskrivligt härlig.



Här sitter vi på bryggan och väntar på båten påväg hem till Hyai Yang. Trotts en jobbig resa både till och från ön så var den verkligen värt besväret. Bra väder, Bra shopping, bra mat, bra wiews, bra allt.
Det mindra bra var att ön var väldigt skitig och det stank så fort man kom ner i "staden", jag tror att om man vill se Thailand som det paradis man föreställer sig att det är, så ska man göra det snarast. Landet har blivit väldigt förstört och platser som egentligen räknas som paradis platser, är inte alls lika fina som dom förmodligen en gång var.














20 år?



Idag lämnade jag allt jag är menad till att vara, (barnslig, lekfull, oorganiserad, oansvarsfull, knäpp, slö, spontan, osparsam) för att fylla 20 år och ta ett baotakliv rakt in i vuxenlivet.
Eller?
Jag kommer nog alltid att vara den jag är...





Såhär såg det ut imorse när Pappa, Agnetha, Chrille och Daneman kom in och sjöng för mig.
Nyttigaste, färggladaste och faktiskt godaste tårtan med en tidig "morgonstänkare" utav finare slag, Champange med peach.



En timme senare kom en taxi och hämtade oss för att ta oss till Hua Hin.
Där skulle dagen då ägnas åt mig, mig och endast mig. Har faktiskt känt mig ordenligt bortskämd idag, vilket jag vanligtvis inte tycker om, men idag var det faktiskt min tur.







Vi red på elefanter. Det här är jag och tjejen Penda, hon fick mig att smälta och uppleva det bästa jag har varit med om i hela mitt liv. Vi red genom vatten också, coolaste ever. Köpte en korg med gurkor också, så att jag kunde mata två små söta bebiselefanter.





Vi var på ormshow. Jag och Chrille var dock dom enda som vågade klappa världens giftigaste orm.
Vi var också på krokodilshow, där ena killen stoppade in hela sin arm ner i halsen på krokodilen och den andra stoppade in sitt huvud i gapet på den.

(Bilder på det kommer imorgon.)


En fullbordare var också när jag fick mata en två månader gammal tiger unge med nappflaska.
Då kände jag mig verkligen som den lyckligaste personen på jorden. Ingen som inte har upplevt det, kan ens föreställa sig känslan.



Sen drog vi iväg och badade och åkte jetski.
Där kom det en vild apa hux flux som också var sockersöt.
Sen åkte vi in till stan och gick på nattmarknad. Där blev det finfin shopping.







Hello Thailand


Nu har vi varit här i fyra dagar och det är först nu vi har fått igång internet, därför ska uppdateringen nu bli bättre. Känns som att det kan vara ganska bra att arkivera det man gör, så att man har lite koll i efterhand liksom.

Första dagen så utforskade vi området vi bor i samt att vi självklart invigde den underbara poolen som ligger ungefär så nära huset så att vi kan spotta i den. (Vilket vi givitvis inte gjort.) Jag, Chrille och Daniel drog ner till stranden som ligger ca 2-300 meter bort där den första vi såg var Kjell Bergkvist. (Kanske lite coolt, jag vet inte..)





Finns ingen bättre känsla än det första doppet i havet när man kommer utomlands.
Här doppar vi fötterna på Dolphin Beach i Huay Yang och ett HAV som har det konstiga namnet Kinesiska Sjön.



Andra dagen så hade vi lite oflyt med vädret. Solen tittade inte fram många minuter den dagen. Vi satt mest och slappade på verandan. Trotts det "dåliga" vädret kunde vi iallafall chilla i 28 graders värme.





Jag shoppade LITE på en liten marknad som vi var på iallafall.
Shoppingen här är verkligen oslagbar.
Billigt och bra.



Sitter på räcket på verandan och tar mig en martini.




Tredje dagen var vi också på marknad. Morgonmarknad, i REGN. Jag köpte mig en fin liten väska som jag inte har en aning om när jag kommer använda. Man gör ju massor med onödiga köp. Men är det någon gång man ska göra det, så är det här.





Typ detta jag köpt hittills.



2010



Det har hänt en hel del under de 365 dagar som gått under år 2010. Det har hänt en hel del, både bra och dåliga saker, men om jag ska sammanfatta året så har det varit ett väldigt underbart år.


Kollade på hotell i Åre


Jag och Sara, party hos mormor


Lojjan och Jag, bryggseglingsfest


Jag och Lojjan, en underbar partyonsdag på biljard9an


Jag och Angelica, en sjukt crazy studentfest


Bästa sommarjobbet ever, på Brandkåren


Fyrhjulingsrace på midsommar


Henka, Jannis, Jag och Sara, midsommar i Branäs


Första sushi lunchen med underbara Lojjan


Mycket grillning


Fotbolls VM


Oräkneliga antal sovtimmar


ADRENALINAS i Sälen och går höghöjdsbana


Cattis 18års firande


Partyhelg i Väse hos Cattis


St. Patricks party


Massor med äventyr med dessa underbaringar


Maskerad


ROADTRIP TILL GREKLAND. Österrike


Italien


Grekland


Champions league match, AJAX - PAOK


Elafonissi, Kreta


Frankrike, Paris



- KÖRKORTET
- JOBBAT PÅ POTATISHUSET
- FICK JOBBET PÅ BK
- FUNÄSDALEN

Det har som sagt hänt en hel del under året. Det mesta jag blickar tillbaka på ger mig ett leénde på läpparna men det har också hänt saker som gjort att jag blivit tvungen att starta om, helt och hållet.
Jag är väldigt glad över att jag har haft Jannis det här året som har stöttat mig genom alla motgångar och jag är också väldigt glad för mina underbara tjejer som också har hjälpt mig att hitta mig själv och att dessa människor tycker om mig för den jag är. För jag är verkligen ingen annan.
2010 är nu ett år tillhörande historien som satt många fina spår i minnet, som man kan plocka fram när man helst behöver dom. Livet fortsätter med storm. 2011 är redan här och det här året kommer bli ett intressant år med många utmaningar och äventyr.

- Thailand tre veckor i Januari
- Tunisien i April och Maj
- Cypern i Maj
- Studenten i Juni
- Flytt till USA till sommaren

Ja som sagt, the show must go on! And I can't wait!





Nyår



Den sista dagen på år 2010.
Jag jobbade natt, men firade innan jag började jobba tillsammans med mina underbart underbara vänner.

Johanna var host och dessutom fick äran att stå för nyårsfirandets superbild så tack för det. En stjärna är du.
Alla är ni stjärnor ♥

















Det var en väldigt bra kväll att avsluta året med.
Jag hoppas att alla ni, mina lovely sugarcakes får ett underbart 2011!
ABOA ♥

GOTT NYTT ÅR!!!


Julfirande



Det har varit en underbar jul med MÅNGA fina presenter. Jag kunde inte vara nöjdare. Tack vill jag säga, för att jag är souranded utav så många fina och snälla människor.

Morgonrock, Sex and the City boxen, kläder, fm-sändare till iPhone, choklad, resväska, bestick, pengar, örhängen, armband, strumpor, prydnadsgrejer.
TACK ALLA TOMTAR ♥


Underbara farmor och farfar ♥



Såhär såg jag ut två dagar efter julafton då vi firade hos farmor och farfar, lite sleten men det är förståligt med tanke på att jag jobbade natt och sov 3 timmar för att hinna med lite mellandagsrea.


RSS 2.0