Tappa.se



Nu har jag blivit medlem på TAPPA.SE och beställt hem en stegräknare. Känner att det är dags att rycka upp sig och det ordentligt! Har inte rört på mig alls på ett bra tag och som grädden på moset har jag tryckt i mig BK mat varje gång jag har jobbat de senaste månaderna. INTE OKEJ. Nu väntar jag ivrigt på att stegräknaren ska trilla ner i brevlådan, men tills dess ska jag lära mig mer om hur sidan fungerar och dessutom ska jag nu ikväll äta tacos med mycket guacamole! MUMMS!

Imorgon kör jag igång på jobbet igen. Börjar 08 och slutar 15. Känns ganska tungt eftersom jag inte ännu känner mig hundra procent frisk.




Leklandet med dom stora grabbarna



På lördagen tog jag med mig dom största grabbarna från både Norrström och Ilmruds familjerna och åkte till Leklandet. Vi körde kacken, fotboll och Viktor fick mig att åka 90 graders rutchkanan!
Trotts att jag kände mig lite risig så var det skönt att få leka utav sig lite. Alltid lika kul på Leklandet!





Jag tycker verkligen att dom som har varit på leklandet och inte åkt den borde VERKLIGEN göra det! Magkänslan och pirret är nästan oslagbart! ÅH va jag längtar till sommaren och LISEBERG!!!



BARNMÄSSAN 2011



Under den senaste veckan har jag varit otroligt upptagen med Barnmässan. Det har varit väldigt mycket att göra men det har varit så otroligt kul! Jag har träffat många nya väldigt härliga människor och jag har lärt saker om både andra om mig själv.
Det har varit helt otroligt att få vara med från början och bygga upp och se utvecklingen, sedan vara med och driva ett projekt som detta och även få återställa allt till det vanliga. (Det var en sjukt vemodig känsla jag hade när det började att lida mot sitt slut, men det var liksom en häftig helhetsupplevelse.)



Här står jag och Carro i den underbara vårsolen och välkomnar alla underbara utställare!



Såhär såg EM's fina monter ut som Familjerna Annorlunda skulle vara i.





På torsdagen fick vi ringa in lite vänner som fick hjälpa oss att packa goodiebags. Superduktiga var dom!



Här står jag och tar emot den underbara familje Ilmrud. Är oerhört tacksam över att jag fått lära känna dessa underbara människor. Kändes otroligt tungt och tomt när dom åkt. Saknar dom alla hur mycket som helst. Men det ska inte dröja innan jag åker dit och hälsar på dom!



Det blev en härlig start på fredag morgon med många morgonpigga människor.



Älskar den här sköna bilden med Flammy (Brandkårens maskot) och lille Adam, en utav dom härliga Ilmrudsbarnen.

Vi avslutade hela projektet med att äta sushi och det satt som smäcken i bäcken!

Hur som helst så har det här varit en alldeles underbar upplevelse som jag är oerhört tacksam för.







Om vad som hänt idag, lite kortfattat...



Har så himla mycket roligt att berätta!
Idag har det hänt grejer. Det var meningen att jag skulle ha jobbat nu inatt efter en otroligt lång dag men jag lyckades fixa det. Har äntligen fått träffa familjen Ilmrud som verkar vara underbara människor att ha å göra med hela bunten. Jag är jättespänd och ser fram emot morgondagen. HEJ OCH HÅ. Jag är supertrött. Har jobbat stenhårt sen imorse kl. 08 så nu ska jag få mig lite sömn!

Sov gott!


Bygg, bär och bra jobbat



Vi började 09 imorse och då var det raka vägen till macken för att tvätta Lindas fina BMW som jag har blivit så förtjust i under dessa dagar. Därefter åkte vi till två andra företag och hämtade ut lite reklam. Sen åkte vi till HM och köpte t-shirtar på Lindas begäran (som förövrigt var väldigt snygga!). Vi har pysslat med allt möjligt idag. Jag och Carro har lekt lite Karlsson på taket och satt upp en BAOTA skylt, burit kartonger, lagt golv, klistrat plancher, handlat mat OSV. Kul som inibomben har det iallafall varit!

Ska försöka göra det lite roligare att läsa bloggen genom att ta lite bilder och spela in lite videos!
Så, nu vet ni det.


Jag skulle lätt kunna tänka mig att jobba med någonting som detta. Älskar det! Hoppas det fortsätter att gå lika bra som det har gjort hittills. Imorgon ska jag få träffa familjen Ilmrud och det ska bli sjukt spännande!
Jobbar också på ett eget litet projekt för att ge dom bästa möjliga upplevelse utav Karlstad. Får se hur det blir, men hoppas! :)




Klemner studio



Förra veckan var jag på första mötet med Linda Klemner angående min praktik på årets Barnmässa. Vi gick igenom lite simpla saker samt arbetsuppgifter. Vi fick välja våra arbetsuppgifter och när jag fick höra om familjen Ilmrud nappade jag direkt! En bloggande sjubarnsmamma och mitt intresse var fångat.

Imorgon kommer det att dra igång på allwar. Planering, förberedelser och arbete inför mässan som kommer att äga rum nu till helgen kommer att ta fart och jag ser verkligen fram emot detta med ett leende på läpparna. Läser Barbamamma Madeleines blogg och den är riktigt rolig och inspirerande! Någon dag vill jag också ha en stor familj... MYS.
Nu måste jag sova för att vara fit for fight igen imorgon.

NATTI NATTI


BOOORING



ÄNTLIGEN är jag hemma efter 10 timmar på jobbet varav 4 utav dem massa slit med broilern (grillen för er som inte pratar BK ;) Jag är så trött att ingen anar, så nu ska jag gå och lägga mig för att imorgon orka upp för att gå till jobbet kl. 10!
Just nu har jag nog världens tråkigaste och mest enformiga liv och därmed en tråkig blogg, men det är för att jag ska kunna göra massa skoj sen som ni kan läsa om! Snällt av mig va? :) Hihi...


GRATTIS!!!



LOUISE AMBJÖRNSSON!



Idag fyller en utav de mest underbara människorna som någonsin satt sin fot på denna planet år! Och inte hur många år som helst utan närmare bestämt 20! TJUGO! Lojjan, jag hoppas verkligen att du får världens bästa födelsedag, för är det någon som verkligen förtjänar det, så är det du. Har aldrig träffat en så godhjärtad person i hela mitt liv! Jag hoppas dessutom att du får allt du någonsin önskat. Du är verkligen one of a kind, och nu blir det en liten kärleksförklaring till dig här, som det kan bli ibland, hehe.
Satt och spelade in när jag sjöng och spelade gitarr förut som jag tänkte skicka till dig, men gitarren är så ostämd så jag vill inte förstöra din dag. PUSS OCH MASSOR MED FÖDELSEDAGSKÄRLEK! ♥



ANGELICA BJÖRK!



Det här är en utav dom roligaste och också snällaste människor jag någonsin träffat. Skulle jag beskriva henne med ett ord skulle det vara; CHARMIG för det är precis vad hon är. Oavsett sinnestillstånd så är hon charmig på sitt sätt. Hennes mamma brukar tydligen säga att hon påminner lite om "Bridget Jones" vilket verkligen är klockren beskrivning. Hon fyllde år 19 år i torsdags och hon förtjänar också världens bästa födelsedag! Det gör hon verkligen. Vi spenderade helgen tillsammans (inkl. Frida) i Branäs och hade jäkligt kul vilket man alltid har i denna människas sällskap.
GRATTIS IGEN ANGELICA, DU LJUVA MÄNNISKA ♥



SMARO ALMBANIS!



Utav alla stjärnor i mitt liv så är det här en utav dem som lyser starkast. Hon fyller inte bara mitt utan många andras liv med oändlig glädje. Hon fyllde 4 år den 6de Mars och har varit en stor del utav mitt liv i ungefär tre år och från första gången jag såg henne så skrev hon in sig i min egna lilla historiabok i mitt hjärta. Jag glömmer aldrig när jag och Jannis satt med henne i badrummet och lekte när hon badade, Jannis tog upp sin telefon och bad henne säga "Fia" och det var innan hon sagt något annat namn (förutom självklart mamma och pappa) och han lyckades till och med få det på film! Jag vet att det kommer att bli någonting stort utav den här lilla sötnosan och jag tror och hoppas att jag kommer få följa stegen hon tar genom sitt liv, för hon är som en egen syster för mig. Jag önskar henne det största grattis jag kan utlova och jag hoppas hennes födelsedagar kommer att vara de bästa utav födelsedagar, år efter år. Grattis älsklingen min!


MM PÅ BK



Nu är jag väldigt trött efter att ha jobbat från 16.00-21.00, men jag är också väldigt glad eftersom jag fick två mer timmar än det var tänkt från början.

Imorse ringde min chef till mig och sa att jag blivit utsedd till månadens medarbetare vilket gjorde mig hur glad som helst. Jag har verkligen jobbat på så mycket jag någonsin kunnat sen jag kom hem från Thailand och jag tycker faktiskt att det är kul, men jag hade aldrig trott att jag skulle bli utsedd till det! Det ger mig ännu mer styrka att fortsätta kämpa på!

Imorgon ska jag jobba mellan 15.30 - 23.30 (closing) så det lär förmodligen bli en timme utöver det, så jag kommer nog inte vara hemma förän runt kl. 01.00. På onsdag börjar jag kl. 10.00 och jobbar till 13.00. På torsdag jobbar jag natt mellan 01.00 och 04.30 och på fredag morgon börjar jag 11.00 och går till 14. Sen gör jag ett uppehåll till 22.00 och jobbar natt till kl. 03.00. Sen är jag ledig till samma tid på lördag.
SKÖN VECKA?!
Vänta bara, nästa vecka kommer bli ÄNNU värre, för då drar Barnmässan igång så då kommer det dagar jag kommer att få jobba 24/7!


Jag och Smaro VIDEOBLOGGAR



Förra veckan gjorde jag och Smaro våran första videoblogg tillsammans. Helt sjukt vilket stjärnskott hon är. Det här måste man bara titta på, omöjligt att inte skratta.




När jag kommer hem från USA har både Smaro och Amelia blivit lite äldre. Då hoppas jag verkligen att vi kan åka någonstans tillsammans allihopa. Lite semester kanske i Danmark och Legoland, eller Disneyland Paris, eller varför inte bara i Astrid Lindgrens värld? Jag LÄNGTAR! Hoppas vi kan hitta en lucka och åka iväg innan jag åker också.

Smaro och Amelia, mina små diamanter ♥


Livsnjutarn



Min kärlek för godsaker började redan i tidig ålder, varför sluta nu..?



Fialotta i farmors jordgubbsland. (Om jag någongång ska skriva en barnbok ska den heta så.)


Storasyster ser dig



Det är helt sjukt vad tiden går fort. Min lilla ängel, min lillebror övningskörde idag för första gången! Det var så att jag blev alldeles tårögd. Min lille Daneman som för alltid kommer att vara typ fyra år med sitt kritblonda hår och sin supersöta ljusa röst.





Pluttasken ♥



Titta på honom, hur duktig som helst första gången! :') Lille Daneman... Jag är som en gammal töntig mamma, men faktiskt så blev jag så himla stolt idag.


Roadtrip till Branäs



I fredags tog jag med mig Frida och Angelica till Branäs. Vi bodde hos Lisa som bor där uppe så tack till henne för att vi fick bo där! Direkt när vi kom upp åkte vi och beställde pizza, sjukt längesen jag åt det. Sen tog vi oss lite vin och därefter satte vi oss i badtunnan, vilket typ var det bästa på hela helgen.
Sen gjorde vi oss lite i ordning för att dra vidare till Branäs most famous place - BRANT'S. Hehe. Det var galet och Frida bokstavligt talat ägde dansgolvet när Mambo nr. 5 spelades. Lovely var det!
Underbart var det också att träffa våra vinterlandsbor Mary och Johanny! :)



Vi startade lördag morgon med att sätta oss på varsin stol vid solväggen. Helt sjukt underbart att äntligen få känna värmen igen. Lite schtek och den underbara solen trollade återigen fram mina fräknar.

Johanna och Mary joinade oss en stund innan vi drog till backen där vi grillade korv. Sen drog jag på mig bootsen och brädan och för första gången i mitt liv provade jag att åka bräda. Jag tog stora backen direkt och klarade det bättre än vad jag någonsin kunnat förutspå - inga brutna ben, bara lite ont i rava :)



Det här är någonting jag absolut kommer att följa upp! Snart ska Daniel följa med mig till backen igen och när jag har lärt mig att stå på benen ska Lojjan också haka :) KULIGT!

Jag har haft den bästa helgen på länge! Tack brudar! ♥


Levande bevis



KOM TITTA! Jag har hittat bevis. Det jag skrev om i "ROSA BUSSARNA" inlägget om att drömma och drömmar som slår in, det har jag hittat bevis för att dom faktiskt gör och att mina drömmar inte är så orealistiska som folk (inkl. mig) kanske tror ibland! Haha, komiskt tycker jag!

Det här är ett gammalt inlägg, skrivet i september 2008!


Sex And The City



Idag vaknade jag sent, började 10.30 med spanska, det var soft. Var en jävligt soft dag hela dagen idag faktiskt. På turismen satt vi mest och snackade rymden och terrorattacker. Men det är ju också turism i sig. Turism är verkligen en brett och mycket intressant ämne. Glad som tuppen att jag valde det, och nu kanske Nora ska söka in, har jag hört på ryktesvägar?
Hade orientering på idrotten som gick sådär... Har träningsverk sen igår, vilket jag finner väldigt flummigt. Aja... det är gött faktiskt.

Är hos Dalal, sover där inatt.
Har sett på Sex and the city filmen, och druckit mumsigt te. Jävligt nice kväll faktiskt.
(ÄLSKAR DEN FILMEN)

Jag får verkligen en längtan till att leva livet när jag ser dessa brudar leva sitt liv. Oj, booboobiboo vilka probs dom har hela tiden, men OST, dom lever fan great lifes. Det händer alltid något, dom har alltid varandra, dom har alltid lösningar på sina probs, dom... Det är en film! Okej, jag vill bara leva ett sånt liv, fast inte Charlotte eller Mirandas, för skulle jag ha Mirandas hår skulle det vara som Big Bang på två ben komma gående typ. Men ja, skitsamma, orkar inte ta det nu.

Jag har beslutsångest.
Jag ska ansöka till att plugga i Spanien i ett år, men det är ganska lång tid... 
Och jag vill verkligen mer än något annat (typ) åka på Volontärresa. I Mexiko... Först var det Thailand som lockade, men dit ska jag i trean med pappa, så, nej... 
Men Mexiko, ja!
Eftersom det inte blir något Ayia Napa så MÅSTE jag göra någonting.
Det kliar i fingrarna, jag vill utomlands, fyfan, ett år sen nu snart, sen vi var i Egypten, det är sjukt vad tiden går fort.
Fast den kan få gå så fort den vill, tills 8 jan, då öppnas det verkligen dörrar. Låter cp, men det är true.
Lättare att fixa jobb, får åka utomlands when I want, where ever I want :) AND SO ON.

Nu svider det i mina ögon, fast jag kan inte sova ändå för jag har så mycket tankar i huvudet som inte låter mig sova... Men jag ska åka med, typ 06.40 bussen till stan imorgon, så jag måste få min skönhetssömn. 

SAMANTHA <3

(ASSÖM ÅLB, MGHR)



Jag tycker verkligen det är så sjukt awesome. HIHI! Nej, nu ska jag blåsa håret och sätta på mig scoteroverallen så att jag vågar ut i detta hemska väder. Ska ta en fika med brudarna på stan! MYS! Adjöken.

My shoe-issue



Lite bilder på mina senast inhandlade skor som inte bara har tagit en plats i min garderob utan också i mitt hjärta. Inte för alltid kanske, men iallafall just nu.

399 från Nelly.com


REA 99 kr från Skopunkten


600 baht = 200 kr från Thailand


4.600 baht = 1.200 kr från Thailand


2.500 baht = 1.250 kr från Thailand


I HAVE AN SHOE ISSUE


ROSA BUSSARNA



Ja, jag är en sjuhelsikes drömmare och det är jag glad för. Ibland kan det vara lite jobbigt att sortera alla drömmarna efter vad som är realistiskt, men i min ålder och i mitt tillstånd så har jag alla möjligheter i världen att make my dreams come true.

ROSA BUSSARNA
hörde jag talas om för tre år sedan och har varit SÅ sugen ändå sedan dess. Jag har varit inne på deras hemsida ett X antal gånger och nu hittat min drömresa. Sydafrika - Kenya, då korsar man sju länder och dessa är; Sydafrika, Namibia, Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania och Kenya.







För att lyckas med detta så har jag lagt upp en plan. Jag ska åka till USA nu först och make THAT dream come true. När jag kommer hem därifrån ska jag först jobba i Sverige ett tag nära familj, vänner och pojkvän så att jag kan ta igen tid med dem. Efter det ska jag åka och jobba i Norge och det blir till att spara pengar nåt så fruktansvärt vilket jag nu faktiskt fått smak på, när man faktiskt har pengar att spara!

Just nu är det här bara tomma ord på ett "papper" men jag lovar er att tiden kommer gå sjukt fort och snart kommer jag att blogga live från Afrika ;) OCH BTW. Jag ska åka på den här resan all by my self också, det är en del utav själva tjusningen.

Ett lite för sent nyårslöfte till både er och mig; Jag ska åka med Rosa bussarna.


Candyman



Det finns inget godare än GODIS. Jag är en riktigt "gajamaja" som pappa brukar kalla mig. Jag tycker helt enkelt om att äta det jag tycker om och det är MYCKET.





Kommer ni ihåg dom? Som poppar i munnen? Åh, nostalgi på hög nivå!

Jag kommer aldrig växa ifrån mitt godisälskande tror jag. Om jag har en eller två lösa kronor över i fickan och går förbi en tuggemiautomat så snurrar jag för fulla bullar. Jag har till och med en EGEN tuggemiautomat som jag ska visa er någon dag.

Nu ska jag äta riktig mat och sen ska jag jobba från 17.00 - 21.00!



Såhär blek var jag på Yves Larock! Pinsamt, bara en månad efter en månads vistelse i Thailand. Som dom sa på Bog Brother igår "om han har varit i Thailand så måste han ha varit albino innan" det var en beskrivning på mig mitt i prick! (Jag ser inte på Big Brother, baraa råkade igår..)


Trav



Igår drog Jannis med mig till Färjestadtravet och v65. Han har ju lärt mig hur man ska tippa trav och det är faktiskt ganska roligt, speciellt live. Vi sattsade på både hästar och chokladhjul igår, men ingen lycka, förutom att vi kände oss lyckliga. Skönt.



Snart har jag och Jannis träffats i tre år och ni vet ju själva att man har sina ups och sina downs och man allt för ofta tar man varandra för givet. Men som det sanna ordspråket säger så vet man inte vad man har förän man inte har det. Men ur något ont kommer alltid något gott.



Vi drog inte in storkovan som vi hoppats på, men vi har iallafall bestämt oss för att någon dag så fort som möjligt följa med Linda till stallet och rida. Jag utlovar en video på Jannis när han ska gå upp på hästen, det kan ju inte bli annat än fabulous!


For auld lang syne


Should auld acquaintance be forgot,
And never brought to mind?
Should auld acquaintance be forgot,
For auld lang syne.

For auld lang syne, my dear,
For auld lang syne,
We'll tak' a cup o' kindness yet,
For auld lang syne.

And surely ye’ll be your pint-stoup !
And surely I’ll be mine !
And we'll tak' a cup o' kindness yet,
For auld lang syne.

For auld lang syne, my dear,
For auld lang syne,
We'll tak' a cup o' kindness yet,
For auld lang syne.

We twa hae run aboot the braes
And pou'd the gowans fine.
And we've wandered mony a weary fit,
Sin' auld lang syne.

For auld lang syne, my dear,
For auld lang syne,
We'll tak' a cup o' kindness yet,
For auld lang syne.

We twa hae paidl’d in the burn,
Frae morning sun till dine,
But seas between us braid hae roared
Sin' auld lang syne.

For auld lang syne, my dear,
For auld lang syne,
We'll tak' a cup o' kindness yet,
For auld lang syne.



New York



Kan man vara kär i en fantasi? Det är iallafall jag. Varje gång jag stöter på fantasin blir bara kärleken allt djupare dessutom. Men hur är det inte möjligt..?









Okej, Paris var inte som jag hade tänkt mig, men New York, no way att den här staden kommer kunna svika mig. Jag längtar något så fruktansvärt tills jag får andas in lukten av världens viktigaste stad.



NEW YORK FASHION WEEK 9-16 FEBRUARI 2012, vem vet? Maybe I'll be there...

Mairi Campbell and Dave Francis - Auld land syne




LLA



Kvällen var jättetrevlig. Jannis chef var det som bjöd oss på middags buffé och biljett till matchen, vi fick även gå en liten miniutbildning om spelberoende och sånt. Mest sunt förnuft om man frågar mig :)

Maten var delicious!



Färjestad vann med 3-0 och det var en bra match men med lite dåligt tryck i hallen för att vara sista seriematchen. Nu är det dags för slutspel och jag bara SKA gå på någon slutspelsmatch. ÄLSKAR hockey, hade bara glömt hur mycket. Nu ska jag iväg och jobba ...igen. 22 - 03.00 och sen ska jag sova hos Jannis för att sjunga för Smaro på hennes födelsedag imorgon.

God natt! Vi ses på BK!


SATC - FBK



Igår jobbade jag ett helvetiskt långt pass från 12-21 eftersom jag fick gå över en timme. Efter det blev det munkar, chips lite film och sömn hos Jannis.

Idag blir det chill i soffan med SATC och sen kommer Jannis och hämtar mig för att åka till Löfbergs Lila Arena där vi först ska på någon form utav utbildning som jag får berätta mer om sen. Därefter ska vi äta buffé och sen ska vi se på matchen FBK - Brynäs. Allt detta får vi dessutom FOR FREE!



Det här är just nu min bästa vän som ställer upp för mig under luckorna då jag inte jobbar. Snart har jag sett klart hela serien för andra gången och när jag är klar, ska jag se den igen!




Kilklackar



Idag gjorde jag min första beställning någonsin från Nelly.com. När man bor i ett vinterland som detta är det sjukt svårt att använda alla underbara high heels som just nu står och samlar damm i mitt rum. Därför beställde jag nyss ett par med kilklack. Har haft ögonen på dessa för längesen, men har alltid velat haft dom i svart, men eftersom jag har pygmé fötter så har dom aldrig funnits i min storlek. Såg dessa beige'a på ett par fötter i stan och föll pladask!




Girlsnight out



Igår kom tjejerna hem till mig och vi hade lite förfest innan vi drog iväg till Glada Ankan. Det var en härligt crazy kväll men som vanligt så känns det som att man inte gör annat än att flänger runt som en tok på Ankan.





Såhär såg jag ut. Crazy oborstat hår, körde all natural utan smink förutom röda läppar.

Tack tjejer för en supertrevlig kväll!
LOVE YA! ♥





This is it, I'm going ginger - all in!



GOTT FOLK!

Jag har fräknar, det har jag. Jag är ginger, det är jag. Vart är mitt oranga hår? Jani... PÅVÄG!
Jag är helt inne på att exposa den jag är! Jag ska färga mitt hår - ORANGE!!!

Vad tycker ni?!?!?! Är jag galen? Eller... Är jag galen? Är jag ginger?


I HEART NY



VECKANS SCHEMA

Måndag - Jobb 11.00 - 20.00
Tisdag - Jobb 11.30 - 15.00
Onsdag - Jobb 12.00-16.00, Utekväll med the ladies
Torsdag - Jobb 12.00 - 20.00
Fredag - Jobb 12.00 - 20.00, movie and fatso night
Lördag - Jobb 01.00 - 05.00, dinner at wåxnäs
Söndag - LEDIG. SOVA. SEX AND THE CITY.

Jag tror verkligen att jag skulle passa in på profilen att bo i the city that never sleeps för det gör inte jag heller.

Dock börjar jag att få obehagliga känningar från hjärtat igen, så just nu längtar jag tills på söndag och en lugn stund så att jag kan få chansen att varva ner lite grand.




Ser och känner mig för nuvarande såhär... Fast oftast i BK kläder.


RSS 2.0